CE-ESTER

Your Choice For Safety

CE-ESTER is een keurmerk van kwaliteit. Wij zorgen voor betrouwbare en goedwerkende machines in een veilige werkomgeving.

Naast ons Keuringsbedrijf hebben we ook een zusterbedrijf: CE-ESTER Machine Safety. Beide bedrijven werken intensief samen om u de beste oplossingen te bieden.

U kunt rekenen op onze aandacht en service

Meer informatie over ons?

STEL JE VRAAG

WERKWIJZE: Bekijk ons stappenplan

1
2
3
4
5
6
7
8
9

Stap 1: Contact

We komen vrijblijvend langs bij u op locatie om kennis te maken en onze kennis te delen.

Stap 2: Inventarisatie

In de tweede stap bekijken onze experts wat ze allemaal dienen te keuren. Dit doen ze aan de hand van een pictogrammen lijst die machinecategorieën aangeeft, bijvoorbeeld ‘’werkplaatsmachines’’ en ‘’elektrisch gereedschap’’. Hierbij noteren ze direct de aantallen.

Stap 3: Offerte (aanvraag)

Na de inventarisatie ontvangt u een vrijblijvende offerte. Of u krijgt onze brochure met prijslijst doorgestuurd.

Stap 4: Plannen van de keuringen

Als u tevreden bent met de offerte wordt er tijdens een (telefonische) afspraak een planning gemaakt wanneer onze keurmeester kan langskomen. Aan de hand van onze tijdsindicatielijst voor keuringen wordt er door onze planner gekeken hoeveel er per afspraak gekeurd kan worden.

Wij keuren waar mogelijk op uw locatie. Maar dat kan ook op locaties waar u op dat moment aan het werk bent. Zo zijn we flexibel en snel!

U ontvangt nadat alles gepland is een mailbevestiging van de afspraken.

Stap 5: Aan de slag, keuren maar

Nu gaan we echt aan de slag! Onze keurmeester komt langs om de machines te keuren. In overleg met u bepaalt de keurmeester de volgorde en exacte werkzaamheden voor die dag.

Zijn er kleine reparaties die voortkomen uit de keuring? In overleg met u kunnen wij deze direct uitvoeren. We werken zo efficiënt mogelijk.

Aan het einde van de keurdag overlegt onze keurmeester met u de resultaten. Alle gekeurde objecten worden diezelfde dag nog verwerkt in het online beheer systeem. Zo heeft u direct overzicht van wat er is gebeurd!

Stap 6: Offerte voor grotere reparaties

Is er uit de keuringen gebleken dat er grotere reparaties nodig zijn? Wij brengen u hiervan op de hoogte en bespreken wat er moet gebeuren om de machine veilig te maken. Hier zal opnieuw een offerte voor worden aangemaakt. Zo kunt u rustig kijken.

Stap 7: Elke maandag: Een belletje over uw tevredenheid

Elke maandag belt onze planner de gemaakte werkbonnen na. Hier zullen wij u vragen of alles in goede orde is verlopen en of er vragen en/of verbeteringen zijn waar wij wat mee kunnen. Daarnaast wordt besproken wat er eventueel nog meer te keuren valt.

Stap 8: Elke dinsdag: Tijd voor de facturen

Digitaal ontvangt u de gespecificeerde factuur.

Stap 9: Automatische herinnering: Weer tijd om te keuren

75 dagen voordat de keuringen verlopen krijgt u een herinnering. Onze planner neemt dan binnen 14 dagen contact met u op om weer een passende planning te maken. Zo komen we weer aan bij Stap 4!

Ontmoet het (keurings)team van CE-ESTER

Even voorstellen

Piet de Jong
Keurmeester
Danny Paans
Keurmeester
Witte Kok
Keurmeester / Monteur
Stef Oskam
Keurmeester
Piet de Jong
Keurmeester

Keuren en repareren van de
volgende arbeidsmiddelen

 • Elektrisch handgereedschap
 • Klimmateriaal
 • Valbeveiliging
 • Motorisch gereedschap

Hallo! Mijn naam is Piet de Jong. Ik ben sinds januari 2019 werkzaam als keurmeester bij CE-ESTER Keuringsbedrijf. Hier werk ik nog steeds met erg veel plezier. Ik houd mij bezig met het keuren en repareren van elektrisch handgereedschap, klimmateriaal, valbeveiliging en motorisch gereedschap.

Ik ben keurmeester geworden omdat ik iets totaal anders wilde doen dan dat ik al ruim 30 jaar deed. Via een familielid, die ook werkzaam is bij CE-ESTER Keuringsbedrijf, ben ik geïntroduceerd met keuringswerkzaamheden. Hier zag ik zeker een toekomst in!

Door mijn baan als keurmeester werk ik mee aan veiligere werkomgevingen voor werkgevers en werknemers door heel Nederland. Op een werkdag keur en repareer ik verschillende machines en materialen. Van accu gereedschap tot ladders en trappen, en van motorisch gereedschap tot klein werkplaats machines. Geen dag is hetzelfde, dat vind ik juist zo leuk aan mijn baan.

Danny Paans
Keurmeester

Keuren en repareren van o.a. de
volgende arbeidsmiddelen

 • Heftrucks
 • Elektrisch gereedschap
 • Valbeveiliging
 • Hef- en hijsmiddelen

Hallo! Mijn naam is Danny Paans. Ik ben sinds 2017 werkzaam bij CE-ESTER Keuringsbedrijf. Hier houd ik mij bezig met het keuren en repareren van elektrisch gereedschap & machines, valbeveiliging, kleine werkplaatsmachines, heftrucks, hef- en hijsmiddelen, klimmateriaal en motorisch gereedschap. Daarnaast beheer ik het testcentrum en doe ik het accountbeheer van diverse grote klanten.

Hoe ik bij CE-ESTER Keuringsbedrijf terecht ben gekomen? Ik had net mijn keuringspapieren gehaald bij mijn vorige werkgever en merkte dat ik keuringswerkzaamheden erg leuk vond. Toen ik een vacature voor keurmeester voorbij zag komen heb ik geen moment getwijfeld. Ik ga met veel plezier voor onze klanten aan de slag.

Witte Kok
Keurmeester / Monteur

Keuren en repareren van o.a. de
volgende arbeidsmiddelen

 • Hoogwerkers
 • Heftrucks
 • Klimmateriaal
 • Aanhangwagens

Hallo! Mijn naam is Witte Kok. Sinds september 2010 ben ik met veel plezier in dienst bij CE-ESTER Keuringsbedrijf. Hier ben ik werkzaam als keuringsmeester en monteur. Ik repareer, onderhoud en keur voornamelijk elektrisch gereedschap en machines, valbeveiliging, hoogwerkers, heftrucks, klimmateriaal, motorisch gereedschap en aanhangers. Daarnaast houd ik mij bezig met het oplossen van storingen.

Wat ik zo leuk vind aan het werk als keurmeester is dat elke dag een uitdaging is. Van het onderhouden tot het keuren van werkplaatsmachines en arbeidsmiddelen. Het oplossen van storingen en het veiliger maken van werkplaatsen. Elke taak is van belang en uitdagend, wat zorgt voor veel diversiteit.

Daarnaast vind ik veiligheid op de werkvloer erg belangrijk. Ik ben blij dat ik een steentje bijdraag aan het creëren van veilige omgevingen en hiermee risico’s voor de werkgever en werknemers wegneem.

Stef Oskam
Keurmeester

Keuren en repareren van de
volgende arbeidsmiddelen

 • Hef- en hijsmiddelen
 • Elektrisch handgereedschap
 • Motorisch gereedschap
 • Klimmateriaal

Hallo! Mijn naam is Stef oskam. Sinds april 2021 ben ik werkzaam bij CE-ESTER Keuringsbedrijf. Mijn werkzaamheden bestaan voornamelijk uit het keuren hef en hijsmiddelen. Daarnaast keur ik ook elektrisch handgereedschap, klimmateriaal, valbeveiliging en motorisch gereedschap.

Ik ben al ruim 20 jaar keurmeester van hijskranen en heb mij de laatste jaren vooral gespecialiseerd in het keuren hef en hijsmiddelen. Iets wat ik elke dag met veel plezier doe.

Bij CE-ESTER ziet elke dag er anders uit. Klanten in verschillende branches en de diversiteit van het werk zorgen voor veel afwisseling. Dat is een grote reden dat ik hier ben gaan werken. Ik draag graag bij aan de veiligheid van bedrijven.

Robin de Jong
Keurmeester
Sebas Pranger
Keurmeester
Andre Groen
Keurmeester / Monteur
Niels Versluis
Keurmeester / preventie
Robin de Jong
Keurmeester

Keuren en repareren van o.a. de
volgende arbeidsmiddelen

 • Werkplaatsmachines
 • Valbeveiliging
 • Elektrisch gereedschap
 • Klimmateriaal

Hallo! Mijn naam is Robin de Jong. Ik ben sinds 2021 onderdeel van het team van CE-ESTER Keuringsbedrijf. Hier ben ik werkzaam als keurmeester en repareer ik arbeidsmiddelen. Ik houd mij voornamelijk bezig met het keuren van elektrisch gereedschap en machines, valbeveiliging, klimmateriaal en motorisch gereedschap. Daarnaast ben ik werkplaatsmachine specialist.

Ik ben via mijn vader bij CE-ESTER Keuringsbedrijf terecht gekomen. Mijn vader is hier werkzaam sinds januari 2019. Na een ochtend meelopen had het vak en het bedrijf meteen mijn interesse gewekt. Na goede begeleiding ging ik enige tijd later zelf als keurmeester op pad voor CE-ESTER Keuringsbedrijf.

Wat mij vooral aanspreekt aan het beroep zijn de werkzaamheden die erg divers zijn. Ook kom je bij verschillende bedrijven terecht, waar je een inkijkje krijgt. Klanten vertellen vol passie hun missie en visie. Het is fijn deze klanten verder te kunnen helpen op het gebied van veiligheid op de werkvloer. Om aan het eind van de dag beide tevreden naar huis te gaan!

Sebas Pranger
Keurmeester

Keuren en repareren van o.a. de
volgende arbeidsmiddelen

 • Magazijnstellingen
 • Werkplaatsmachines
 • Elektrisch handgereedschap
 • Valbeveiliging

Hallo! Mijn naam is Sebas Pranger. Ik ben sinds februari 2021 werkzaam bij CE-ESTER Keuringsbedrijf als keurmeester. Ik houd mij voornamelijk bezig met het keuren van elektrisch gereedschap, klimmateriaal, valbeveiliging, motorisch gereedschap, magazijnstellingen en werkplaatsmachines.

Als keurmeester is elke dag anders. De ene dag keur ik elektrisch gereedschap en de andere dag houd ik mij bezig met de werkplaatsmachines van een klant. Wat wel altijd hetzelfde is, is onze nauwkeurige werkwijze. Wanneer ik bij de klant aankom bespreek ik samen met de klant welke machines er gekeurd mogen worden. Na de keuringen bespreek ik zorgvuldig de resultaten met de desbetreffende contactpersoon.

Elke dag zorg ik voor een veiligere werkomgeving. Dit is één van de redenen waarom ik dit beroep ben gaan uitoefenen. Ik kom in de praktijk vaak tegen dat eigenaren niet genoeg aandacht besteden aan veiligheid, zoals bijvoorbeeld veilige magazijnstellingen. Vele bedrijven hebben veel goederen opgeslagen in magazijnstellingen. Wanneer deze niet veilig zijn, kan dit vervelende gevolgen hebben. Als keurmeester zorg ik ervoor dat dit voorkomen kan worden.

Andre Groen
Keurmeester / Monteur

Keuren, repareren en onderhouden van:

 • Aanhangwagens en arbeidsmiddelen

Kalibreren van:

 • Momentsleutels en manometers

 

Hallo! Mijn naam is André Groen. In mei 2021 ben ik begonnen als keurmeester en werkplaats monteur bij CE-ESTER Keuringsbedrijf. Ik ben verantwoordelijk voor het keuren, repareren en onderhouden van aanhangwagens en arbeidsmiddelen, kalibreren van momentsleutels en manometers, telefoon-, e-mail- en magazijnbeheer. Daarnaast ben ik werkplaats chef en eerste aanspreekpunt. Ook houd ik mij bezig met de voorbereidingen voor de praktijkcursus.

In 1996 ben ik veranderd van functie naar magazijnmedewerker. Hier heb ik mijn eerste keuringen uitgevoerd. Ik heb dus ruim 25 jaar ervaring in dit vak en doe deze werkzaamheden nog steeds met erg veel plezier. Als magazijnbeheerder vind ik het belangrijk dat het gereedschap in orde is, wanneer het meegegeven wordt aan collega’s of klanten.

Ik begin mijn dag altijd met een bakkie koffie. Ondertussen neem ik de mail en de planning door. Daarna ga ik met werkorders aan de gang. Deze werkorders zijn per dag erg verschillend. Van het keuren van aanhangers tot het repareren van elektrisch gereedschap. Tussendoor ontvang ik verschillende klanten die geholpen moeten worden. Ook het aannemen en afhandelen van diverse telefoongesprekken, het versturen van pakketten, het lossen van vrachtwagens, het opruimen van leveringen en het klaarzetten van machines voor cursussen behoren tot mijn dagelijkse taken.

Niels Versluis
Keurmeester / preventie

Keuren en repareren van de
volgende arbeidsmiddelen

 • Elektrisch handgereedschap
 • Klimmateriaal
 • Valbeveiliging
 • Motorisch gereedschap

Hallo! Mijn naam is Niels Versluis. Sinds november 2012 ben ik werkzaam als keurmeester en preventiemedewerker bij CE-ESTER Keuringsbedrijf. Ik houd mij vooral bezig met het keuren en repareren van elektrisch handgereedschap, klimmateriaal, valbeveiliging en motorisch gereedschap. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor ISO/VCA beheer en waarborging.

Hoe de werkdag van een keuringsmeester eruit ziet? Ik vertrek rond 07:00 vanaf de zaak om naar een klant te gaan. Bij aankomst inventariseer ik met de klant welke werkzaamheden er uitgevoerd mogen worden. Deze werkzaamheden voer ik vervolgens uit. Naderhand overleg ik met de klant wat er gedaan is en wat er eventueel nog gedaan moet worden.

Wat mij vooral aanspreekt aan mijn werkzaamheden als keurmeester is dat ik bijdraag aan veiligere werkomgevingen. Daarnaast vind ik het erg leuk dat CE-ESTER Keuringsbedrijf werkt met zeer diverse klanten. De ene keer ben je aan het keuren in een boerenschuur en de andere keer sta je in het ziekenhuis met een laboratoriumjas. Je komt op erg veel verschillende plekken!

Michael Bakker
Keurmeester
Ivo Hovorka
Planner / Frontoffice
Esther Verheij
Administratie
Eef Ester
Directeur
Michael Bakker
Keurmeester

Keuren en repareren van o.a. de
volgende arbeidsmiddelen

 • Elektrisch gereedschap
 • Werkplaatsmachines
 • Magazijnstellingen
 • Klimmateriaal

Goedendag! Mijn naam is Michael Bakker. Ik werk vanaf april 2020 als keurmeester bij CE-ESTER Keuringsbedrijf. Hier keur en repareer ik elektrisch gereedschap en elektrische machines, valbeveiliging, magazijnstellingen, klimmateriaal en motorisch gereedschap.

Voordat ik bij CE-ESTER Keuringsbedrijf terecht kwam was ik werkzaam als automonteur. Hier heb ik ervaring op gedaan in het keuren van auto’s. Na verloop van tijd wilde ik wat anders en ben ik op zoek gegaan naar een nieuwe baan. Deze baan moest wel verband hebben met mijn interesses: techniek en veiligheid. Zo ben ik bij CE-ESTER Keuringsbedrijf uitgekomen. Waar ik het nog steeds erg naar mijn zin heb!

Mijn werkdag begint vanuit huis of vanuit kantoor. Vanuit daar rijd ik naar de klant. Hier begin ik met een gesprek over hoe het binnen het bedrijf gaat, of er problemen zijn met machines en of er bepaalde zaken extra aandacht vragen. Wanneer al deze zaken besproken zijn ga ik aan de slag met het keuren. Kleine reparaties voer ik direct uit. Mocht na afloop blijken dat sommige machines niet voldoen aan de eisen, maken we meteen een offerte om dit aan te passen. Ik bespreek alles uitgebreid met de klant, zodat deze een volledig beeld heeft en niet voor verrassingen komt te staan!

Ivo Hovorka
Planner / Frontoffice

Verantwoordelijk voor o.a.

 • Planning en werkbonnen
 • Planning materieel en gebouwen
 • Offertes
 • Planning telefoon en e-mail beheer

Goedendag! Mijn naam is Ivo Hovorka. Sinds maart 2020 ben ik werkzaam bij CE-ESTER Keuringsbedrijf. Ik houd mij voornamelijk bezig met de planning en werkbonnen van de keurmeesters in CENTIX, de planning van materieel en gebouwen, het maken van offertes en het binnenhalen van orders en de planning van telefoon en e-mailbeheer. Daarnaast zorg ik voor de werkvoorbereiding en afronding van de werkzaamheden van de keurmeesters.

Voordat ik bij CE-ESTER Keuringsbedrijf terecht kwam had ik totaal geen ervaring in de metaalbranche of met het keuren van arbeidsmiddelen. Waarom ik toch voor deze branche gekozen heb? Door mijn gesprekken met Eef is mijn interesse gewekt. Eef vertelde met zoveel passie dat ik direct enthousiast werd. Dit enthousiasme is nooit meer weggegaan!

Mijn werkdag bestaat uit het contactleggen met bestaande en nieuwe klanten. We bespreken welke wensen zij hebben omtrent het keuren van hun arbeidsmiddelen. Vervolgens maak ik deze wensen passend in de dienstverlening die wij bieden. Deze wensen verwerk ik in ons materieelbeheer systeem CENTIX. Zodra de keurmeester de werkzaamheden heeft uitgevoerd zorg ik voor de nazorg van onze dienstverlening. Dit doen we om te waarborgen dat de klant met een positief gevoel uitkijkt naar de volgende keurcyclus. Daarnaast beantwoord ik mail, telefoon en de vragen van mijn collega’s.

Esther Verheij
Administratie

Verantwoordelijk voor o.a.

 • Financiële administratie
 • Personeel administratie
 • Administratie telefoon en e-mail beheer

Goedendag! Mijn naam is Esther Verheij. In mei 2017 begon ik bij CE-ESTER Keuringsbedrijf, waar ik nog steeds met veel plezier werkzaam ben. Ik ben verantwoordelijk voor de financiële administratie. Daarnaast houd ik mij bezig met personeelsadministratie en de communicatie naar en van het personeel.

Iedere dag bij CE-ESTER Keuringsbedrijf is anders, maar om een globale schets te geven van wat ik zoal op een dag doe:

Ik controleer en betaal de inkoopfacturen en ik verzorg de administratie. Ik regel dat de verkoopfacturen gefactureerd kunnen worden en zorg dat de boekenkast gevuld blijft in het pand waar cursussen gegeven worden. Iedere dag ben ik bezig met telefoons en mails te beantwoorden, of deze nu van collega’s, leveranciers of klanten zijn.

Ik ben bij CE-ESTER Keuringsbedrijf terecht gekomen via een oud collega van mij. Na een super leuk sollicitatiegesprek en een rondleiding in het bedrijf kreeg ik de baan aangeboden. Deze heb ik meteen geaccepteerd en tot op de dag van vandaag heb ik hier geen spijt van gehad!

Eef Ester
Directeur

Oprichter en eigenaar van CE-ESTER Keuringsbedrijf

Goedendag! Mijn naam is Eef Ester. Ik ben de oprichter van CE-ESTER Keuringsbedrijf. In 2005 ben ik CE-ESTER Keuringsbedrijf gestart vanwege de opkomende vraag naar bedrijven die gespecialiseerd zijn in het keuren van arbeidsmiddelen. Sindsdien zijn wij niet meer weg te denken in de wereld van machinekeuringen en machinebeveiliging.

Op mijn 18e ben ik gaan werken op de werkplaats van een grote aannemer. Hier maakte ik kennis met het keuren van machines. Dit leek mij wel wat. Vanuit hier heb ik CE-ESTER Keuringsbedrijf opgericht: een uitzonderlijk veelzijdige dienstverlener in deze tak van sport, die klanten een stapje hoger brengt op de veiligheidsladder.

Hoe een werkdag van mij eruitziet? Ik begin met het bijwerken van mijn mail en/of het voeren van een werkoverleg. Vervolgens heb ik verschillende afspraken staan met klanten door het hele land. Aan het eind van de dag ben ik weer op kantoor te vinden. Dit is een globale schets van de werkzaamheden die ik dagelijks uitvoer. Geen een dag is hetzelfde bij CE-ESTER Keuringsbedrijf!

U bent van harte welkom!

Professioneel en flexibel

Kies voor veilig werken

Zijn uw arbeidsmiddelen recent gekeurd? En kan uw personeel veilig aan de slag met de beschikbare machines en het gereedschap? Dit zijn belangrijk vragen, het gaat hierbij namelijk om de veiligheid van u en uw werknemers.

Voorkom incidenten: zorg voor betrouwbare en goed functionerende arbeidsmiddelen. CE-ESTER keurt uw arbeidsmiddelen deskundig en efficiënt. Zowel op locatie als bij ons in de werkplaats.

Met onze periodieke keuringen voldoet u aan de zorgplicht en voorkomt u problemen met de Inspectie SZW. Daarnaast bevordert u de continuïteit op de werkvloer.

Waarom kiezen voor CE-ESTER

CE-ESTER keurt arbeidsmiddelen in iedere branche. Wij plannen en werken efficiënt door inspecties te combineren. Onze erkende keurmeesters zijn vakkundig, ervaren, onafhankelijk en objectief. CE-ESTER is VCA- en ISO-gecertificeerd door TÜV. Zij voeren jaarlijks een audit uit.

CE-ESTER keurt uw arbeidsmiddelen op locatie. Aanhangwagens en hef- en hijsmiddelen keuren en certificeren wij in onze moderne en goed uitgeruste werkplaats in Lexmond. Wij beschikken over een trekbank voor het trekken van hijsmiddelen tot 50 ton.

CE-ESTER is een bedrijf waar je van op aan kunt met enthousiaste betrokken medewerkers.

Arie van Leeuwen – P. van Leeuwen

Onze voordelen

 • Gecertificeerd partner
 • Professionele aanpak
 • Reparatie van arbeidsmiddelen
 • Praktisch en oplossingsgericht
 • Eén aanspreekpunt voor de keuring van arbeidsmiddelen
 • Actueel inzicht met het online materieelbeheersysteem

CE-ESTER; de zekerheid van veilige arbeidsmiddelen.

Meer informatie

Onze kernwaarden

Nieuwsgierig naar onze prijzen? Download onze prijslijst