Aanhanger keuren - Aanhanger keuren - Header

Laat door ons uw

AANHANGER KEUREN

Onze voordelen:

 • Duidelijk keuringsrapport
 • Volledig beheer door 1 partij
 • Erkende kwaliteit ISO 9001 en VCA*

Voor alle keuringen, controles en reparaties bent u bij CE-ESTER aan het juiste adres. Zo heeft u 1 partner voor al uw machines en arbeidsmiddelen.

Meer dan 600+ bedrijven gingen u voor

Professioneel en flexibel

WIJ KEUREN UW AANHANGERS

U wilt uw werknemers met een gerust hart de weg opsturen. Uiteraard met de garantie dat producten en objecten die vervoerd worden met aanhangers veilig aankomen. Wij bij CE-ESTER snappen dat.

Door uw aanhangers te laten keuren door onze specialisten weet u zeker dat alles goed zit. Daarbij onderhouden wij gelijk uw aanhangers, indien nodig. Onze periodieke keuring bestaat namelijk uit een combinatie van keuring (“APK”) en onderhoud. Alles wordt gecontroleerd en waar nodig gedemonteerd en gesmeerd.

Zoals ook bij andere voertuigen, vertonen aanhangers tekenen van slijtage. Zo bestaat de mogelijkheid dat rubberen onderdelen verdrogen bij langere stilstand. De banden kunnen namelijk haarscheurtjes krijgen. Of denk bijvoorbeeld aan verwering aan het rubber van de torsieassen.

Met het keuren van uw aanhangers helpen wij u met het tijdig opsporen van deze slijtage. Onze specialisten gaan graag aan de slag voor u. Wij ontzorgen u geheel door uw aanhangers te keuren, onderhouden én repareren wanneer nodig. Dit doen wij in onze goed uitgeruste werkplaats.

Bij de keuring van aanhangwagens besteden we aandacht aan de volgende groepen:

 • Oplooprem (o.a. remmen, koppeling, breekkabel)
 • Assen en Chassis (o.a. as, chassisbouten, chassisraam en dissel, schokdempers, remmen, banden, wielen)
 • Opbouw
 • Verlichting

Uw aanhanger laten keuren?

prijs op maat

Nieuwsgierig naar onze prijzen? Download onze prijslijst

BREED IN TE ZETTEN

VAN A TOT Z LATEN KEUREN EN ONDERHOUDEN

Naast het keuren van aanhangers, pakken wij ook andere groepen op. Zo kunt u ook contact met ons opnemen voor het keuren van uw paarden- of veetrailer, gesloten wagen, auto- of boottrailer en kiepwagens. Deze bestaan uit de standaardkeuring in combinatie met specifieke extra keuring- en onderhoudseisen.

Zo gaan u en uw medewerkers altijd veilig de weg op!

Naast het keuren van aanhangwagens zijn wij er voor alle machines en arbeidsmiddelen op uw werkvloer. Van hoogwerkers tot heftrucks en van magazijnstellingen tot gereedschap. Wij snappen dat het handig is om al uw materieel tegelijk te keuren. CE-ESTER combineert dit graag voor u.

Uit welke branche u ook komt, er zijn arbeidsmiddelen die gekeurd en onderhouden dienen te worden. Voor elke branche bieden wij een passende oplossing.

Wanneer u voor CE-ESTER kiest, kiest u voor kwaliteit keuringen. Wij ontzorgen u geheel. Zo worden verplichte jaarlijkse keuringen altijd op tijd uitgevoerd.

Aanhanger keuren - In onze werkplaats
Meer informatie
Aanhanger keuren - Voordelen

CE-ESTER

ONZE VOORDELEN

CE-ESTER staat voor veilig werken. Wij zorgen voor veilige en goedwerkende machines in een passende werkomgeving.

 • Gecertificeerd partner
 • Professionele aanpak
 • Reparatie van arbeidsmiddelen
 • Praktisch en oplossingsgericht
 • Eén aanspreekpunt voor de keuring van arbeidsmiddelen
 • Actueel inzicht met het online materieelbeheersysteem
Stel je vraag

Veelgestelde vragen

Ben ik verplicht om mijn aanhanger te laten keuren?

Dit hangt af van het bruto laadvermogen van uw aanhanger. De Nederlandse wetgeving verplicht u om aanhangers met een bruto laadvermogen van meer dan 3500 kg op jaarlijkse basis te keuren.

In 2014 werd door de EU bepaald dat de periodieke aanhangwagenkeuring met een maximaal laadvermogen onder de 3500 kg niet verplicht wordt. Gebruikt u een aanhangwagen als bedrijf? Dan kan het zijn dat u uw aanhangwagen wel jaarlijks moet laten keuren. Vanuit een VCA-certificering zul je moeten aantonen dat de aanhangwagen veilig te gebruiken is. Wanneer u als bedrijf een VCA-certificering wilt, is een periodieke aanhangwagenkeuring dus wél verplicht. De Veiligheids Certificaat voor Aannemers stelt bedrijven namelijk verplicht om haar aanhangwagens jaarlijks te laten keuren.

CE-ESTER voert keuringen uit voor aanhangers tot 3500 kg. Hierdoor bent u verzekerd van een veilige aanhanger. Zowel voor uw werknemers als voor de te vervoeren producten en/of goederen een veilig gevoel.

Keuren jullie ook aanhangers met eigen kenteken?

CE-ESTER keurt ook aanhangers met eigen kenteken. Wanneer uw aanhanger een bruto laadvermogen heeft van meer dan 750 kg, is een eigen kenteken al verplicht. Bij CE-ESTER bent u aan het juiste adres voor een keuring van deze aanhangwagens.

Kunnen keuringen bij ons op locatie plaatsvinden?

Ja, wij keuren vrijwel alle arbeidsmiddelen en machines op locatie. Zowel bij u op het bedrijf als op de locatie waar u op dat moment aan het werk bent.

Aanhangers worden in onze goed uitgeruste werkplaats gekeurd.

Krijgen wij een seintje als de machines herkeurd moeten worden?

U krijgt automatisch een herinnering wanneer het weer tijd is voor herkeuring. Dit gebeurt via ons online materieelbeheersysteem.

Hoeveel werkonderbrekingen zijn er tijdens de keuring?

Doordat wij al uw machines en arbeidsmiddelen keuren is er slechts 1 werkonderbreking nodig.

Samen met u plannen we in welke datum of datums het beste uitkomen en welke machines en arbeidsmiddelen als eerst gekeurd gaan worden.

Wat gebeurt er met de afgekeurde arbeidsmiddelen?

In overleg met de klant worden deze ter plaatse gerepareerd of er wordt er een offerte uitgebracht voor het herstel van het arbeidsmiddel.

Vragen betreft de keuringscertificaten?

Ontvangen wij een keuringscertificaat?

Ja, nadat uw machines of arbeidsmiddelen zijn goedgekeurd ontvangt u de juiste certificaten. U kunt dan aantonen dat de machines inderdaad naar behoren functioneren en goedgekeurd zijn om mee te werken.

Ik heb nog geen certificaten van mijn gekeurde arbeidsmiddelen ontvangen. Waar kan ik deze vinden?

De certificaten kunt u terug vinden in uw persoonlijke omgeving. Hiervoor heeft u inloggegevens ontvangen. Indien dit niet het geval is, kunt u deze aanvragen via support@ce-ester.nl.

Waar kan ik mijn certificaten downloaden?

U kunt inloggen op uw persoonlijke omgeving via https://ce-ester.centix.com/Login.aspx met uw persoonlijke inlogcode. Heeft u geen persoonlijke inlogcode dan kunt u deze aanvragen via support@ce-ester.nl.

Ik ben mijn CENTIX wachtwoord vergeten. Waar kan ik deze wijzigen?

Via https://ce-ester.centix.com/resetpassword.aspx kunt u uw wachtwoord wijzigen of een nieuw wachtwoord aanvragen.

Wat is het verschil tussen keuren, inspecteren, kalibreren en valideren?

Keuren: Dit is wettelijk verplicht volgens de verzekerings- of NEN-normen. Na het keuren ontvangt u een rapportage / goedkeur sticker.

Inspecteren: Dit wordt niet wettelijk verplicht gesteld. Maar het helpt wel om machinestilstand te voorkomen.

Kalibreren: Het vergelijken van een apparaat of systeem met een standaard om de afwijking / eigenschappen vast te stellen.

Valideren: Het controleren van een methode of waarde op de juistheid en geldigheid.